Tandlægevagt til akut tandpine og øvrige tandsmerter

akut tandpine

Hører du til dem, som er i tvivl om, hvordan du egentlig skal forholde dig til tandsmerter opstået uden for din tandlæges åbningstider, så kan du læse mere om, hvordan akut tandpine kan opstå, og navnet på en god vagttandlæge med døgnåben.

Der findes flere forskellige former for tandpine, og man bør selvfølgelig forholde sig til sine tandsmerter alt efter hvordan de er opstået. Problemer med tænder opstår i de fleste tilfælde, hvis man har et hul i tanden, og i langt de fleste tilfælde, vil dette ikke forårsage akut tandpine, men man vil måske nærmere mærke det komme snigende gradvist. Dog er der en risiko for, at bakterierne kan infiltrere tandbenet – også kaldet dentinen – og denne er fyldt med nerver, der kan garantere en akut tandpine. Da den akutte tandpine først rigtig opstår, når bakterierne får adgang til tandbenet, kan man heller ikke sige, at der er en sammenhæng mellem størrelsen på hullet og graden af tandsmerter, men til gengæld er der en sammenhæng mellem dybden på hullet.

Dette er også grunden til, at det er kaldet akut tandpine, da problemet kan have været under opsejling længe, men man har ikke mærket nogen symptomer, men pludselig kommer der hul ned til tandnerven, og så opstår problemet.

 

Hvem kontakter man ved akut tandpine?

Hvis tandsmerterne opstår uden for ens egen tandlæges åbningstider, kan gode råd være dyre. Dette er bogstaveligt ment, da tandlæger ofte tillægger et gebyr for at give tandbehandlinger i weekender, om aftener eller på helligdage.

Sådan behøver det dog ikke at være. Hos Tandlægecenter Højbro Plads, har man valgt, at det ikke skal koste ekstra at få akut tandpine uden for normale åbningstider, og de har således valgt selv at tilknytte en vagttandlæge. Hvor andre vagttandlæger tager mellem 50 til 100% mere for at yde tandbehandling uden for en normal åbningstid, er det altså med Tandlægecenter Højbro Plads’ vagttandlæge en service, som klinikken yder til patienten.

Når man ringer, vil vagttandlægen tage stilling til problemet i telefonen, og hvis det vurderes, at der er tale om tandsmerter, men at de ikke er så alvorlige, at de skal besigtiges med det samme, vil vagttandlægen rådgive over telefonen i forhold til symptombehandling, indtil man kan komme til tandlægen næste dag. Hvis der er tale om seriøs akut tandpine, vil vagttandlægen derimod kalde ind til en øjeblikkelig behandling, så man kan slippe for sine tandsmerter.

Du kan kontakte vagttandlægen på telefon 31 31 13 06 ved akut tandpine

Gem