Skrotpræmie: Skrot din gamle eller brugte bil for en skrotpræmie

Skrotpræmie

Mange danske bilejere har en vag idé om, hvad en skrotpræmie er. Men de kender ikke til detaljerne omkring skrotning af biler og ved heller ikke, hvilke biler, der kan skrottes, eller hvor høj en skrotpræmie, de kan indbringe. Typisk tror folk, at det kun er fuldstændigt udtjente, smadrede eller defekte biler, der kan skrottes for en skrotpræmie. Det er dog ikke tilfældet. Biler, der blot er gamle eller brugte kan også skrottes.

Tjek din bils skrotpris, før du sælger til en ny ejer

Hvis du vil skille dig af med en gammel eller brugt bil, så gør dig selv en tjeneste: Tjek hvilken skrotpræmie, den kan indbringe hos en skrotvognsforhandler, før du forsøger at sælge bilen videre til en nye ejer. Biler indeholder nemlig værdifulde dele, som skrotvognsforhandlere er interesserede i og derfor gerne vil betale en høj skrotpræmie for. I visse tilfælde kan du tjene mere på at sælge din bil til skrot end ved videresalg til en ny bilejer. Skrotvognsforhandleren varetager alle de praktiske ting i forbindelse med skrotningen, og du kan ofte få din skrotpræmie udbetalt kontant.

Få en god skrotpræmie ved at indhente mange tilbud

Såfremt du beslutter dig for, at den mest indbringende løsning for dig er at sælge din bil til en skrotbilsforhandler, så sørg for ikke blot at sælge til den første, den bedste forhandler. Research og find frem til en række forskellige forhandlere i dit område. Tag kontakt til dem og bed dem om at vurdere din bil og give dig tilbud på en skrotpræmie. Når du har flere tilbud på en skrotpræmie på hånden, kan du spille skrotvognsforhandlerne ud mod hinanden og presse din skrotpræmie yderligere i vejret.